Advies over bootverhuur voor de beste vakanties

advies over boot huren

Wanneer u overweegt een boot te huren voor uw vakantie, moet u nadenken over uw behoeften op dat moment. Bijvoorbeeld uw budget, de bestemming en/of het vaargebied, de mensen aan boord, of er al dan niet kinderen zullen zijn, en de zeilervaring van de groep. Een andere veelgestelde vraag is of u een schipper wilt inhuren of niet.

Type boot

Het is van cruciaal belang om het juiste type boot te kiezen om ten volle van uw vakantie te kunnen genieten. Als u eenmaal uw bestemming heeft bepaald, moet u bepalen welk type boot u gaat gebruiken om daar te komen, gebaseerd op wat er beschikbaar is in die zone. Als u nog nooit hebt gezeild, is dit misschien een goed moment om te beginnen met het huren van een jacht.

Hoe langer de boot, hoe minder wendbaar.

Motorboten

Motorboten zijn over het algemeen de duurste optie. Naast de huurprijs moet u rekening houden met de brandstofkosten, die variëren naargelang de motor en het aantal mijlen dat u op uw reis aflegt.

Zeilboten

Dit zijn de meest populaire optie omdat u hiermee met familie en/of vrienden kunt zeilen (tot 12 personen). Het huren van een jacht is kosteneffectiever dan het huren van een motorboot omdat de brandstofbesparingen aanzienlijk zijn.

Catamarans

Catamarans zijn doorgaans even lang als jachten, maar ze zijn uitgebreider en hebben een geringere diepgang. Omdat ze minder diepgang hebben, kunnen ze dichter bij de kustlijn en stranden komen. Catamarans hebben geen slagzij en bieden dus meer stabiliteit, comfort en veiligheid tijdens het zeilen dan monohulls.