Wat je moet weten voor je naar Mexico reist

Viva la Mexico! Het land van de sombrero, tequila, nacho’s en Dia de Muertos. Maar ook de hete zonnestralen, de oude Mayacultuur en hete pepers zijn dingen die Mexico kenmerken. Ook heeft Mexico en meer duistere kant waarin drugs en criminaliteit een rol spelen, denk maar aan de populaire serie Narcos die hierop gebaseerd is. Ondanks dit laatste is Mexico is een populair vakantieland als het aan de Europeanen ligt en ook de Amerikanen zijn groot fan van Mexico als vakantiebestemming. En terecht: Mexico heeft veel te bieden! In deze blog een aantal zaken die je moet weten voor je naar Mexico reist.

Wat je moet weten voor je naar Mexico reist

Vroeg uit de veren
Ben je van plan om toeristische attracties te bezoeken? Doe dit zo vroeg mogelijk! In de middag zijn deze plekken vaak overvol, bovendien is het enorm heet rond de middag. 

Taxi’s
Regel een taxi altijd vanuit het hotel of een taxistandplaats, als toerist in Mexico loop je namelijk de kans belazerd te worden en goed ook. Houd dus niet zomaar een taxi aan onderweg, dit kan je geld kosten.

Corruptie 

Helaas komt corruptie onder agenten of andere autoriteiten voor in Mexico. Mocht je worden aangehouden en moet je cash betalen? Zeg altijd dat je graag naar het officiële bureau wilt om zaken af te handelen, dit kan ervoor zorgen dat de agent of desbetreffende persoon afhaakt.

Niet naar het noorden reizen

Niet zonder doel, althans. In het noorden van Mexico vinden regelmatig conflicten plaats tussen drugsbendes, het is daarom niet altijd veilig. Reis hier alleen als het moet, nooit na zonsondergang en reis nooit alleen.

Habla Español!
Niet iedereen in Mexico spreekt Engels. Zorg dat je een woordje Spaans kent voor je op reis gaat.

Eten en drinken
Twee woorden: Mexican streetfood. Overal waar je kijkt in de grote steden is eten. Mexico staat bekent om zijn heerlijk gekruide gerechten, maar let op: spicy is hier écht spicy. Kraanwater is niet drinkbaar in Mexico, zorg daarom voor water uit flessen of vraag gefilterd water als je in een restaurant bent. Kijk ook uit voor ijsblokjes in drinken.

Tranquilo

Als je een afspraak maakt met iemand, mag je er rustig vanuit gaan dat de persoon te laat gaat zijn. De Mexicaanse cultuur neemt het niet zo nauw met haasten en op tijd komen, houd hier dus rekening mee als je afspraken maakt. 

Bezoek ook de kleine dorpjes 

Hoewel je als toerist snel geneigd bent de grote steden en toeristische attracties te bezoeken, vind je echt Mexicaanse schoonheid in kleinere dorpjes zoals Tepoztlàn vlak bij Mexico-stad of Tapalpa vlak bij Guadalajara.

Mexico is een prachtig vakantieland, zowel qua cultuur, klimaat, bezienswaardigheden en eten is er enorm veel te ontdekken. Veel plezier!

Bron: Latest Travelnews