Vakantie aan de Belgische kust

Hoewel je bij een strandvakantie niet direct aan België denkt, heeft de Belgische kust veel te bieden. Een dagje spenderen of zelfs een zomer spenderen aan de zee is dan ook gegarandeerd zonder vervelen. De Belgische kust kent maar liefst dertien kustplaatsen dus de keuze is reuze. Wat je kunt verwachten tijdens een vakantie aan de Belgische kust en wat je er zoal kunt beleven vind je terug in dit artikel. 

Vakantie aan de Belgische kust

Bekendste kustplaatsen
De bekendste kustplaatsen aan de Belgische kust zijn Knokke-Heist en Oostende. Knokke-Heist ligt in het noorden van België en is favoriet onder rijke mensen, het wordt namelijk gekenmerkt door luxe winkels, stranden en casino’s. Maar natuurlijk kan iedereen zich vermaken aan het strand en omliggende strandtentjes van Knokke-Heist, hiernaast is het plaatje gelegen vlak bij natuurgebied ’t Zwin, waar je wilde watervogels kunt spotten of de vlindertuin kunt bezoeken. Een andere bekende kustplaats is Oostende. Oostende is de grootste kustplaats en kent de gezelligste boulevard. Ook bevat Oostende veel geschiedenis en kun je er het Fort van Napoleon bezoeken of wandelen langs de Atlantikwall waar je overblijfselen van kanonnen en bunkers vindt. 

Vakantieparken
Naast hotels gelegen in de kustplaatsen bezit de Belgische kust ook veel vakantieparken voor het hele gezin. De mogelijkheid om huisjes te huren of te kamperen is eindeloos en vaak zijn de parken zo gelokaliseerd dat je binnen een paar minuten al aan het strand bent.  Zo’n vakantiepark is ideaal voor het hele gezin, de kids vermaken zich op het park terwijl de ouders even ontspannen. 

Must-see and do’s aan de Belgische kust
Naast lekker ontspannen aan het strand en terrasjes pakken, is er veel meer te beleven aan de Belgische kust. Zo is er een themapark in ZeeBrugge genaamd Seafront Zeebrugge, waar je kennis maakt met visserij en maritieme geschiedenis. Meer zin in actie? In Westende bevindt zich The Outsider Coast, waar je onder andere kunt golfsurfen, windsurfen, kano’s en kajakken huren of een hindernisparcours kan doorlopen, genoeg actie dus. Wandelen is ook prachtig langs de Belgische kust, bezoek zeker eens de Pier van Blankenerge ofwel de Belgium Pier. Deze driehonderdvijftig meter lange brug brengt je naar een lekker hapje of drankje.

Andere toffe steden in België
Als je vakantie viert aan de Belgische kust, ben je vast ook van plan het land verder te ontdekken. België kent enorm veel oude, mooie steden. Zo is Brugge een van de oudste steden van het land en zeker het bezoeken waard. Het stadscentrum van Brugge is geclassificeerd als cultureel erfgoed en dit is met een reden. De stad bevat prachtige historische gebouwen, kronkelgrachten, romantisch verlichtte straatjes met terrasjes waar je je direct wilt zetten en bijzondere gevels en standbeelden. Hiernaast is Brugge niet ver van de zee, win-win. Een andere stad die je zeker moet bezoeken als je in België bent is Antwerpen.