Musea Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen

Na in 2019 de deuren te hebben gesloten voor omvangrijke reparatie- en renovatiewerkzaamheden, gaat Museum Boijmans Van Beuningen in 2020 weer open. Gedurende deze periode is het museum zeven jaar gesloten voor publiek. Een deel van de kunstcollectie van het museum wordt gedurende die periode in andere musea tentoongesteld onder de titel ‘Boijmans Bij de Buren’. aan het grote publiek.

Het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Museum of Modern Art in New York

Museum Boijmans Van Beuningen, opgericht in 1849 nadat advocaat en kunstverzamelaar Frans Jacob Otto Boijmans zijn collectie aan de stad Rotterdam schonk, kent een lange en rijke geschiedenis. Ruim een ​​eeuw later werd de beroemde collectie van ondernemer Daniel George van Beuningen aan het museum geschonken. Het museumgebouw, voltooid in 1935 en speciaal gebouwd om de collectie Boijmans te huisvesten, is nog steeds een herkenningspunt in Rotterdam. De prominente toren is jarenlang een herkenbaar element van de skyline gebleven.

In Rotterdam maak je een reis door de kunstgeschiedenis

In plaats van zich te concentreren op één periode zoals veel andere musea, toont Boijmans Van Beuningen Nederlandse en Europese kunst van de vroege middeleeuwen tot de eenentwintigste eeuw. Onder de tentoongestelde werken bevinden zich meesterwerken van schilders die zo divers zijn als Hieronymus Bosch, Rembrandt, Claude Monet, Vincent van Gogh, Wassily Kandinsky, Salvador Dali, Piet Mondriaan en Mark Rothko. Wandelen door het museum is dan ook als een reis maken: van de wereld van de Hollandse Meesters via het impressionisme en surrealisme via het Modernisme en De Stijl, en tenslotte terug naar de wereld van de Hollandse Meesters. Daarnaast presenteert het museum periodiek goed ontvangen tijdelijke tentoonstellingen die voor het publiek toegankelijk zijn.

Historisch Museum Het Schielandshuis

Het Schielandshuis is het laatste bewaard gebleven gebouw uit de zeventiende eeuw in het hart van de historische wijk van Rotterdam. Omdat het de thuisbasis is van Rotterdam Tourist Information, is het de ideale locatie om ideeën op te doen voor een dagje uit in Rotterdam. Het wordt momenteel omringd door moderne hoogbouw, maar het dient niettemin als een historisch monument.

Het Wereldmuseum van Rotterdam is een must-see voor iedereen die de stad bezoekt.

In dit fraaie, elegante negentiende-eeuwse gebouw aan de Willemskade is een rijke collectie kunst en gebruiksvoorwerpen uit andere culturen en verre beschavingen te vinden. 160 jaar exploratie en reizen begon in Rotterdam en de collectie weerspiegelt die geschiedenis. In het Wereldmuseum Rotterdam kun je de koloniale geschiedenis van de stad volgen aan de hand van duizenden artefacten uit onder meer Azië, Oceanië en Afrika.

Museum Rotterdam is een culturele instelling in Rotterdam

De ’40 – ’45 NOW experience in Museum Rotterdam neemt je mee naar het hart van Rotterdam in mei 1940 dankzij intieme verhalen, krachtige klanken en indringende beelden. Neem in deze adembenemende ervaring plaats aan de acht meter lange touchscreentafel en bekijk de oorlog uit de eerste hand. U kunt ook de collectie uniformen, wapens en alledaagse dingen van het museum verkennen die gedenkwaardige, aangrijpende verhalen hebben gekregen van de vrijwilligers van het museum.

Wereldmuseum

Enkele van de meest waardevolle historische schatten van Rotterdam zijn te vinden in het Wereldmuseum. Bezoekers kunnen een boeiende reis maken door verre culturen en de wereld bekijken door de ogen van Rotterdamse maritieme kooplieden en avonturiers dankzij de museumcollectie van meer dan 1.800 kunstvoorwerpen van over de hele wereld.

De missie en visie van het Wereldmuseum

Dit museum van wereldklasse in het centrum van Rotterdam, gehuisvest in een aantrekkelijk 19e-eeuws gebouw aan de oevers van de Maas, dient als een venster op de wereldbol. Als gevolg van de groeiende internationale vraag, aangewakkerd door Nederlandse economische banden, het uitbreidende kolonialisme, meer belangrijke missionaire activiteit en het nieuw opkomende gebied van de etnologie, opende het museum officieel zijn deuren in 1885.

Rotterdams Maritiem Museum

Er kan geen bescheiden maritiem museum zijn in een stad met een van de grootste havens ter wereld. Daarom zijn er in het Maritiem Museum Rotterdam meer dan een miljoen maritieme objecten en een verscheidenheid aan (inter)actieve ervaringen te ontdekken.

Bron: Taxi Bestellen Rotterdam