Laat je inspireren door deze bijzondere manieren van overnachten

Op vakantie of op reis gaan is natuurlijk al erg leuk, maar je kunt je vakantietrip of reis nog spannender maken door eens een bijzondere overnachting te boeken. Zo kun je slapen onder de sterren in een glazen koepel, of wat dacht je van een tipi in de bossen? Om je van inspiratie te voorzien, worden in dit artikel een aantal bijzondere manieren van overnachten beschreven.

Pal in de natuur
Veel mensen gaan een paar daagjes weg om te ontspannen en zoeken hierbij de natuur op. Hoewel een wandeling door het bos al fijn is, kan je er ook voor kiezen om tussen de boomtoppen te slapen, er bestaan namelijk speciale boomhutten waarin je kunt overnachten! Deze bieden alle comfort van een hotelkamer, maar dan hoog in de bomen. Stel je eens voor dat je wakker wordt door het geluid van de vogeltjes, je uit het raam kijkt en je niets anders ziet dan groen. Gaaf toch? In verscheidene plaatsen in Nederland worden accommodaties als deze aangeboden, bijvoorbeeld in Drenthe. Mocht je een boomhut te klein vinden, bestaat er ook de mogelijkheid een heuse boomvilla te huren.

Laat je inspireren door deze bijzondere manieren van overnachten

Onder de sterren
Slapen onder de sterren is iets wat vele van ons fantastisch vinden, helaas moet je voor het beste uitzicht toch echt buiten slapen. Of toch niet? In Nederland zijn er een aantal plaatsen waar je alle comfort van binnen hebt, maar doordat de accommodatie een glazen dak bevat of voor de helft uit glas bestaat, is het net alsof je buiten ligt en perfect alle sterren kunt zien. Ook in het buitenland is dit niet zeldzaam meer: in Frankrijk kun je ervoor kiezen om in een bubbel te slapen met zicht op alle moois wat de nacht te bieden heeft. 

De hoogte in
Ben je toe aan iets meer spanning? Het is mogelijk een bijzondere overnachting te boeken in de hoogte, zo bestaan er vuurtorens met de mogelijkheid helemaal bovenin te slapen. Of wat dacht je van slapen in een watertoren? In Friesland is een watertoren omgebouwd tot een klein hotel. Nog hoger? Je kunt zelfs overnachten in de Euromast in Rotterdam. De honderd meter hoge toren telt bovenin twee hotelkamers, met uitzicht op de Rotterdamse haven. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Slapen op holy ground
Dit idee is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk, vanwege de toenemende leegstand van kerken en kloosters. Deze kerken en kloosters worden omgetoverd tot hotelkamers of suites waar men kan overnachten. Heb je altijd al eens willen slapen in een kerk? Dit is dus mogelijk! In bijna alle gevallen zijn de bijzondere details bewaard gebleven en heb je vanuit je bed letterlijk zicht op de kansel en de kerkbanken.