Dieet en Bewegingsprogramma van 2 weken

GA DE UITDAGING VAN TWEE WEKEN AAN!

Gefeliciteerd! Je staat op het punt de komende twee weken te beginnen met een voedings- en trainingsprogramma dat voor jou het begin van een gezonde levensstijl zal zijn. Dit programma, dat door een arts werd bedacht, is speciaal bedoeld om je te helpen je lichaamsvetpercentage te verminderen, zodat je er fantastisch uit kunt zien en je fantastisch kunt voelen. We zijn ervan overtuigd dat de resultaten de moeite waard zullen zijn, mits we er wat moeite voor doen, vastberaden zijn, en ons volledig inzetten. Ben je in staat om de gelegenheid aan te grijpen?

Dieet en Bewegingsprogramma van 2 weken

WAT MOET IK ETEN VOLGENS HET DIEETPLAN?

Het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen maar weinig calorieën bevatten is de sleutel tot succesvol gewichtsverlies en behoud. Je hebt je voor de komende twee weken ten doel gesteld voedingsmiddelen te consumeren die een zo hoog mogelijke voedingswaarde hebben. Dit houdt in dat je voedingsmiddelen kiest die veel voedingsstoffen en toch weinig calorieën bevatten. Elke maaltijd moet volle granen, gezonde vetten, en magere eiwitten bevatten, als je het doel van een evenwichtige voeding wilt bereiken.

De meest heilzame bron van voeding is die, die uit hele voedingsmiddelen komt. Het woord “hele voedingsmiddelen” verwijst naar voedsel in zijn natuurlijke, onbewerkte staat, waar zo weinig mogelijk aan veranderd is om zoveel mogelijk van zijn authenticiteit te behouden. Beschouw ter illustratie een hele appel en bedenk hoe die verschilt van een glas appelsap. De schil, pitten en het vlezige centrum zijn niet aanwezig in het sap als het in zijn geheel gegeten wordt. De appel in zijn geheel eten geeft echter alle voordelen die horen bij het eten van de vrucht als geheel en levert daardoor grotere gezondheidsvoordelen op. Deze illustratie geldt voor de overgrote meerderheid van voedingsmiddelen; vandaar dat het kiezen van “hele voedingsmiddelen” in plaats van bewerkte voedingsmiddelen ervoor zorgt dat je de meest overvloedige hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt die mogelijk is.

Kleur is echt belangrijk! De schitterend gekleurde pigmenten (levendig rood, groen, blauw en paars) die je in allerlei soorten groenten en fruit vindt, worden veroorzaakt door antioxidanten die “polyfenolen” worden genoemd. Door maaltijden met een breed scala aan kleuren te kiezen, kun je niet alleen genieten van een maaltijd die visueel aantrekkelijk is, maar je profiteert ook van de geweldige effecten die deze voedingsmiddelen op de gezondheid hebben.

WANNEER MOET IK VOOR DE MAALTIJD PAUZEREN?

Begin je dag altijd met een ontbijt! De eerste maaltijd van de dag, het ontbijt, wordt beschouwd als de meest essentiële maaltijd. Na de hele nacht acht uur zonder voedsel te zijn geweest, is het lichaam ‘s morgens voor zowel zijn lichamelijke als zijn geestelijke vitaliteit en zijn concentratievermogen volledig op voeding aangewezen. Om het meeste uit je stofwisseling te halen, moet je proberen binnen het eerste uur na het ontwaken te ontbijten. Als je niet gewend bent zo vroeg op de dag te eten, moet je je inspannen (tenminste voor de komende twee weken), om een ontbijt te nemen dat niet bijzonder zwaar is, maar toch essentiële voedingsstoffen bevat. Dit zal je helpen ‘s morgens in beweging te komen.

Het is aan te bevelen dat de lunch de meest substantiële maaltijd van de dag is. Als je spijsverteringsenzymen op hun hoogtepunt zijn, is je lichaam in de best mogelijke positie om de voedingsstoffen in het voedsel dat je eet af te breken en op te nemen. Als je in deze tijd het grootste deel van je dagelijkse calorieën eet, krijgt je lichaam de brandstof die het nodig heeft om zijn normale activiteitsniveau te handhaven.

Het is over het algemeen het beste om licht en vroeg te eten. Maak er een doel van om je avondmaaltijd tegen 7 uur op te hebben, of op zijn minst twee uur voor je naar bed wilt gaan. Het is essentieel om je spijsverteringsstelsel ‘s nachts een pauze te geven, zodat het zich kan regenereren, herstellen en ontgiften. Dit moet ook gebeuren zodat je een goede nachtrust kunt hebben. Dit nachtelijke herstelproces is van essentieel belang om je lichaam zo goed mogelijk te laten blijven functioneren en je stofwisseling zo efficiënt mogelijk te laten werken.

Tijdens de periode van de twee weken die je in het bootcamp doorbrengt, is snacken toegestaan. Het nuttigen van een lichte maaltijd of snack in het tijdvenster tussen lunch en avondeten kan het handhaven van een normale bloedsuikerspiegel vergemakkelijken en overmatig eten voorkomen.

HET MAALTIJDPLAN

Het maaltijdplan dat hieronder wordt gegeven, biedt je 1250 calorieën per dag. Dit eetplan werd ontwikkeld volgens wetenschappelijke principes met het doel gezond gewichtsverlies in de loop van 14 dagen te bevorderen. Hieronder volgt een overzicht van de fundamentele voedingsregels, waarin gedetailleerd de maximale hoeveelheid voedsel staat die je dagelijks van elke voedingssoort moet eten. Je hebt de mogelijkheid om de hele dag door verschillende voedingsmiddelen te combineren (en daarbij op te letten dat je je caloriegrens niet overschrijdt), of je kunt je gewoon houden aan een van de drie menu’s die hieronder zijn voorontworpen.

Dieetrichtlijnen

Fruit: 1 kop 1 kop vers, diepvries- of ingeblikt fruit, 1 kop 100% zuiver vruchtensap, of 12 kop gedroogde vruchten zijn allemaal vergelijkbaar met 1 kop. (Appels, peren, mango’s, druiven, kersen, frambozen, bosbessen, aardbeien, en granaatappels zijn allemaal voorbeelden van fruit dat deel uitmaakt van een gezonde voeding).

Groenten: 1,5 kop 12 koppen groenten (rauw, gekookt, diepvries of uit blik), 12 koppen groentesap, of 1 kop bladgroenten zijn allemaal vergelijkbaar met 12 koppen. (Zorg ervoor dat je donkergroene groenten, oranje groenten, zetmeelrijke groenten, droge bonen en erwten in je keuzes opneemt.)

Granen: 4 ons Een ons is gelijk aan een kop graanvlokken, een sneetje brood, een piepkleine muffin, een half kopje gekookte rijst, en een ons droge pasta. (Als je de mogelijkheid hebt, ga dan voor volle granen.)

Vlees en Bonen: 3 ons (Een ons is gelijk aan een ons mager vlees, kip of vis; een ei; een kwart kop gekookte bonen; een eetlepel pindakaas; een halve ons noten of zaden zoals amandelen, walnoten, zonnebloempitten, of pompoenpitten) Vlees en Bonen: 3 ons

Melk: 2 koppen 1 kop is gelijk aan 1 kop melk, 1 kop yoghurt, of 1 kop sojamelk, en 1,5 ons kaas. (Als het een keuze is, ga dan voor de vetarme of vetvrije versie).

4 theelepels olie (een theelepel is gelijk aan een theelepel boter, een theelepel plantaardige olie (olijfolie wordt aanbevolen), een theelepel magere mayonaise, en twee theelepels lichte sladressing)

Bron: Body En Shape Store