De mooiste stranden van Europa

Het strand, het geluid van neerslaande golven, wind in de haren en zand onder de voeten. De plek waar er voor iedereen wel iets te doen is. Voor de genieter onder ons is het heerlijk relaxen in de zon met een drankje, voor wie meer actie nodig heeft neemt een duik, surft of vliegert. Europa kent veel mooie stranden, sommige meer bekend dan de ander. In dit artikel vind je de mooiste stranden van Europa, laat je inspireren en trek erop uit deze zomer!

Playa Sa Caleta, Ibiza Spanje

Calanque d’en Vau, Cassis Frankrijk

Calanque d’en Vau is een van de vijf Calanquen gelegen tussen Cassis en Marseille. Met ‘Calanque’ wordt de vorm van het strand bedoeld, dit is namelijk in de vorm van een diepe vallei omgeven door hoge en steile hellingen. Calanque d’en Vau is naar zeggen de mooiste van de vijf. Je moet er wel wat voor over hebben om er te komen: een tocht van een uur langs een smal paadje naar beneden, maar het blijkt het volledig waard te zijn.

Durdle Door Beach, Dorset Verenigd Koninkrijk
Hoewel het Verenigd Koninkrijk niet direct doet denken aan strandvakanties, heeft het een heel bijzonder strand, namelijk Durdle Door Beach in Dorset. Het strand zelf is niet het bijzondere, er staat een gigantische brug van kalksteen die doorheen de jaren gevormd is door de effecten van wind en water. Zeer indrukwekkend om te zien!

Playa Sa Caleta, Ibiza Spanje

Ibiza kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Playa Sa Caleta is een prachtig strand omgeven door rode rotsen, waardoor het er praktisch windstil is. Wat het strand extra bijzonder maakt: op de rotsen bevindt zich een soort klei die gebruikt wordt om op de huid te smeren, men vermoedt dat het een helende werking heeft. Bijzonder! Wel een strand met steentjes.

Navagio strand, Zakynthos Griekenland

Zakynthos, alleen de naam doet al aan prachtige stranden denken. Navagio strand ligt in een baai en kan alleen maar via een boot bereikt worden. Dit strand is een van de meest gefotografeerde stranden en dat is met een reden, het vormt een prachtplaatje met witte steile rotsen en helder turquoise water.

Zlatni Rat, Brac Kroatië
Heb je ooit al eens een puntig strand gezien? Gouden Hoorn wordt dit strand ook wel genoemd, dit komt door zijn vorm: het strand loopt namelijk uit in een punt en loopt wel een halve kilometer de zee in wat enorm bijzonder is om te zien! Het is overigens ook het enige strand ter wereld met deze vorm.

Ölüdeniz, Turkije
Groene heuvels, turquoise water en een parelwit strand zijn woorden die passen bij het strand van Ölüdeniz. Dit kleine Turkse badplaatsje ligt aan de Lycische Kust en ligt vlak bij het beschermde Blue Lagoon die je ook kunt bezoeken als je in Ölüdeniz bent. Het plaatsje is nog niet zo bekend, wat ervoor zorgt dat je er nog veel ongerepte natuur vindt en het niet volgebouwd is met winkels en toeristische attracties. 

Praia Dona Ana, Lagos Portugal

Als laatste in het rijtje is Praia Dona Ana, in Lagos. Ook dit strand hoort bij de top als het gaat over de meest gefotografeerde stranden. Het strand is gelegen tussen de rotsen en dit maakt het plaatje zo mooi: schone zandstranden afgewisseld met robuuste rotsformaties. Het bevat meerdere strandjes naast elkaar en je kunt er heerlijk zwemmen. Aanrader!