De Malediven, is het echt zo magisch als op de foto’s?

De foto’s lijken wel gefotoshopt: helderblauw tot turquoise water, de meest hoge en mooie palmbomen, parelwitte stranden vol houten strandtentjes en een strakblauwe lucht. De Malediven, een eilandengroep gelegen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. Dit paradijs is iets wat op de wishlist van veel mensen staat, maar dat is vaak op basis van de foto’s. Hoe is zo’n vakantie naar de Malediven in het echt? In dit artikel een realistische kijk op het eiland zodat je hem ofwel van je wishlist kunt schrappen ofwel ver naar boven kunt plaatsen. Als ik eerlijk ben, gok ik dat laatste 😉

Basic information

De Malediven bestaan uit bijna twaalfhonderd kleine eilandjes, die samen zo’n zessentwintig grotere eilanden vormen die atollen genoemd worden. Niet elk eiland is bewoond en niet elk eiland is bestemd voor toeristen, sterker nog er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen toeristische eilanden en de eilanden bewoond door de lokale bevolking. Er bestaan zogeheten ‘resort eilanden’ waar vaak enkel een resort aanwezig is, speciaal voor toeristen dus. Natuurlijk kan je wel naar de eilanden gaan waar minder toerisme is! Je bereikt de eilanden vaak met een vliegtuigje of via een boot. Als je met het vliegtuig gaat heb je uitzicht op alle eilanden en het turquoise blauwe water, wat al een toeristische attractie op zichzelf is. Qua temperatuur is het goed vertoeven op de Malediven, het is er het hele jaar door dertig graden met een koel briesje, perfect voor op het strand dus.

De Malediven, is het echt zo magisch als op de fotos

Wat te doen?

Wat is er naast de parelwitte stranden en het helderblauwe water eigenlijk te beleven op de Malediven? Dit verschilt per eiland, zo zijn de Malediven een populaire vakantiebestemming onder pasgetrouwde mensen, voor hen zijn er resorts ingericht op romantische wijze en is er alle ruimte voor elkaar en ontspanning. Maar, de Malediven zijn ook een fantastische plaats voor diegene die van actie en natuur houdt. Zo kun je er prachtig duiken, bestaan er speciale speedboot- en wandeltochten en is er voor de echte zee fanaat de mogelijkheid in een onderzeeër te stappen en de zeebodem eens goed van dichtbij te bekijken. Heb je even geen zin in strand of water? De Malediven kent ook leuke steden, zo kun je de hoofdstad Malé bezoeken. Boek een stadstoer met een local om de stad echt te leren kennen.

Hoe zijn de prijzen?

Als je naar de foto’s kijkt, ga je er automatisch vanuit dat het enorm duur is, maar dit valt eigenlijk wel mee. Als je het vergelijkt met andere eilanden in Zuid-Azië zoals Bali, dan is het inderdaad prijziger, maar je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Op vakantie gaan naar de Malediven kan al vanaf ongeveer dertig euro per persoon per dag, maar wil je hier driehonderd euro of zelfs zevenhonderd euro van maken kan dat ook.

De Malediven

 

Conclusie

Dus, zijn de Malediven echt zo bijzonder in het echt als op de foto’s? Ik denk van wel, deze magische eilanden bevatten alles voor de droomvakantie: ontspanning, een prachtig strand, helderblauw water en enorm veel opties om te doen. Ga jij het zelf ontdekken?