5 argumenten om voor pvc vensters te kiezen

Het is omwille van de talrijke voordelen die pvc ramen bieden dat dit materiaal het meest gebruikte is geworden voor raamkozijnen in Nederland.

Het materiaal met de laagst mogelijke kosten

Het feit dat pvc de meest betaalbare optie is van alle verschillende materialen die voor raamkozijnen gebruikt kunnen worden, is het voornaamste voordeel dat het biedt. Hoewel hout, aluminium en composiet ramen allemaal een aantal voordelen bieden, en hout, aluminium en composiet ramen allemaal langer meegaan dan PVC ramen, kunnen ze qua prijs gewoon niet concurreren met PVC ramen.

Kozijnen Deurne kunststof

Gemakkelijk te onderhouden

Je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van je ramen als ze eenmaal vakkundig geplaatst zijn. Kozijnen van hout en aluminium mogen er dan wel aantrekkelijk uitzien, maar ze vereisen regelmatig onderhoud om dat uiterlijk te behouden. Aan de andere kant is PVC een niet-corrosief materiaal dat alleen af en toe een lichte schoonmaakbeurt nodig heeft in de vorm van een snelle veeg beurt.

Verbeterde veiligheid en bescherming

Je kunt op pvc vertrouwen om je huis veilig te houden, want het is een materiaal dat zowel stevig als robuust is. Als je ervoor kiest het voor je raamkozijnen te gebruiken, moet je dat zeker doen. Omdat er een metalen kern van staal in het kozijn zit, zal elke poging om er doorheen te breken uiterst moeilijk zijn.

Je kunt het beste dubbele beglazing in de kozijnen van PVC laten aanbrengen, zodat je de hoogst mogelijke veiligheid krijgt.

Isolator van hoog rendement

Omdat het zo’n uitstekende isolator is, kan pvc de hoeveelheid lawaai van buitenaf die je huis binnenkomt, verminderen. Bovendien, omdat het voorkomt dat warmte weggaat, kan het je helpen geld te besparen op je maandelijkse energierekeningen.

Verschillende verschillende patronen en kleuringen

Het uiterlijk van pvc, dat lijkt op dat van wit plastic, is de voornaamste reden waarom veel mensen het niet gebruiken. Je kunt echter tegen meerprijs kiezen uit een verscheidenheid van vormen en kleuren om te voorkomen dat je kozijnen hebt die eruit zien alsof ze van plastic zijn. Je hebt zelfs de mogelijkheid om een klassieke afwerking met hardhout of een houtnerf te kiezen.

Bron:  Kozijnen Deurne